De åtta vandringarna är gjorda på två sätt

Traditionella Linnéstigar

För dig som vill ta dig an en regelrätt vandring, berikad med historisk information om platser och företeelser, ska välja Danmarks-, Gottsunda-, Vaksala- eller Jumkilsvandringen. Då leder de blå stolparna dig från stadens kant ut i landskapet. Du kan välja att gå en etapp i taget, eller en heldagsmarsch. Längs vägen finns även berättelser som du når med din telefon.

Skattjakt

Vill du ut på en mer äventyrlig upptäcksfärd? För Ultunavandringen, Hågavandringen, Husbyvandringen och Gamla Uppsalavandringen finns en äventyrsfolder med en skattjakt. Hämta foldern på startpunkten eller på Biotopia. Du kan även ladda ner foldern, du hittar den under respektive stig på startsidan.

För att hitta den hemliga skatten behöver du en GPS. Det kan också underlätta i sökandet efter de olika punkterna på vägen. Det finns GPS att låna på Biotopia om du inte har någon egen. Många har idag GPS på sin mobiltelefon.

Under din utflykt på Linnéstigarna har du Linné som guide i mobiltelefonen. Telefonnumret finns på de olika knutpunkterna, och det kostar som ett vanligt samtal.

Foto: Mats Wilhelm